tisdag 8 februari 2011

Skuggor och musikskapande



I höstas arbetade vi med skuggor i vårt projekt och på alla möjliga sätt, så även i musik och ljudskapande. Barnen byggde skuggor, namngav dom, berättade hur dom ville att de skulle låta, en del barn ville även att det skulle sjungas något till sin skugga t.ex. om "vulkanskuggan" på bilden. Kompisarna spelade på valda instrument och skaparen sjöng om och om igen "vulkanskugga, vulkaaaanskugga".

För mig var det så häftigt att få ta del av det som dom skapade själva både med "bild" och ljud. Men det är också så "befriande" att hitta ett sätt att arbeta med bild och ljud som barnen själva äger, det finns ingen utstakad väg att gå, inget är rätt eller fel och jag som pedagog är med i processen tillsammans med barnen, ingen "frökens show" här inte! :-)

Det är också fantastiskt vid dessa tillfällen att se hur barnen använder kunskap som är aktuell för dom, ALLT får plats vid ett sånt här tillfälle, barnen testar sin kunskaper på olika sätt och befäster dom lite till OCH skapar nytt.  


Det här med ljudskapande och skuggor har vi inte gjort så många gånger men imon är det dags att testa på det igen och det ska bli väldigt spännande att se vad som händer då. 


To be continued.....

1 kommentar:

  1. hur spännande som helst med det som både du och barnen tänker, om vulkanskugga och om att allt får plats! ser fram emot mer! läste precis i Spindelblomman om barns förmåga att överraska oss med sina associationer och samband..

    SvaraRadera